FAQ – ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål og svar

Du kan bestille tilgang til Kikora på web.kikora.no/lisens. Lisenser koster kr. 120 for barne- og ungdomsskolen og kr. 150 for videregående skole. Vår minste pris er kr. 7500. Prisene er per elev per skoleår eller kalenderår og eks. mva. Lærere har fri tilgang når skolen har kjøpt lisens. 

Kikora er et skoleprodukt med innlogging via Feide tilknyttet den skolen eleven tilhører. Vi har dessverre ikke noen løsning for private brukere.

Ja. Oppgi at dere ikke har Feide i bestillingen, så tar vi kontakt om alternativ innlogging.

Kikora importerer grupper basert på gruppetilhørighetene på Feide-kontoen til den som logger inn.  Alle basisgrupper og matematikkgrupper importeres. Gå til https://innsyn.feide.no for å se hvilke grupper du er tilknyttet.

Lærere kan også opprette egne grupper inne i Kikora. 

Merk at grupper som er importert fra Feide ikke kan endres i Kikora. Disse gruppene må endres i skoleadministrativt system.

Klikk på «Grupper» i hovedmenyen på venstre side av Hjemskjermen inne i Kikora.
Velg «Opprett ny gruppe».
Gi gruppen et navn og velg «Lag gruppe».
Hent en gruppeinvitasjonslenke som du kan dele med elevene dine, eller legg til elever fra andre grupper. 

Merk at grupper som er importert fra Feide ikke kan endres i Kikora. Disse gruppene må endres i skoleadministrativt system.

Hvis det er en gruppe du har laget selv, kan du invitere læreren med invitasjonslenke. Lærere og elever bruker samme gruppeinvitasjonslenke, og får tildelt rolle i gruppen basert på deres status i Feide. Elever blir elever i gruppen, og lærere blir lærere i gruppen. 

Tidtagningen i Kikora summerer tiden en elev er aktiv og jobber med oppgaver, gjøremål og andre aktiviteter. Om eleven er inaktiv eller går over til en annen side eller fane, vil tidtagningen stoppe. Tiden begynner å gå igjen når eleven sender inn en utregning eller laster inn en ny oppgave.

Til høyre på gjøremålskortet ser du tre små prikker under hverandre. Her kan du velge å slette, endre eller kopiere gjøremålet. Når du endrer, kan du først endre innholdet, deretter «Tildel», for så å endre innstillinger på gjøremålet, som for eksempel tittel, dato, gruppe, eller hvorvidt elevene skal ha tilgang på nøkler eller ikke.

Alle oppgaver og aktiviteter på 1. til 4. trinn er lest inn. Kikora fungerer også med en rekke skjermlesere for elever med behov for opplesing av tekst. 

I Norge er Kikora tilgjengelig på bokmål, nynorsk og ukrainsk.

Fikk du ikke svar på det du lurte på her? Du kan alltid sende oss en melding til support@web.kikora.no, så skal vi hjelpe deg så fort og så godt vi kan. Hvis du foretrekker telefon, kan vi nås på 21 37 84 40.